pohodništvo

Črnovrška in Zadloška planota sta idealno izhodišče za pohod, odpravite se lahko na enega od dveh razglednih stolpov in na ostale hribe. Na sosednjem Colu je izhodišče za “Pot po robu” nad Vipavsko dolino. V Idriji se lahko po ogledu rudniške dediščine, ohladite v sveži Beli. 

Metka je že tradicionalna postojanka pohodnikov na Via Alpina.


JAVORNIK

Z razglednega stolpa na Javorniku se vam razprostre pogled na Juliske Alpe pa vse do naše obale.

Pot po robu

Zelo adrenalinska in slikovita pohodna pot v Vipavski dolini poteka po robu Gore, ki premore prelepe poglede na Vipavsko dolino, čez Kras do Tržaškega in Piranskega zaliva. Poteka po skalnih grebenih in travnikih od Predmeje do Cola.

Velika peč

»Velika peč« je skalni samotar, kjer je nekoč bilo vzletišče za jadralne padalce. Z Velike peči se lepo vidi na celo vas in razgibano Idrijsko-Cerkljansko ter vse do Ljubljane.

Špičasti vrh

Špičasti vrh se nahaja južno od Zadloga. Domačini so na vrhu postavili 13 m visok lesen razgledni stolp, s katerega je razgled vse do Tržaškega zaliva, Julijskih Alp in velikega dela osrednje Slovenije

Še nekaj pohodniških idej

Če vam Črni Vrh in Zadlog nista dovolj, se lahko spustite v Idrijo ali na drugi stran v Vipavsko dolino, ki sta 20 min vožnje stran.

Kolesarstvo

Črni Vrh ima dolgoletno kolesarsko tradicijo. Gorski kolesarji boste v naših krajih našli polno izzivov in užitkov. Najde se tudi kakšen down-hill trail za največje ekstremiste.

sl_SISlovenščina